Permanente Make-Up (PMU) & Microblading Amersfoort

Voor permanente make-up in Amersfoort zit je bij ons goed. Boek nu jouw afspraak!

Permanente make-up

Met permanente make-up kunnen dunne of onregelmatige wenkbrauwen gecorrigeerd worden tot een mooie egale en volle wenkbrauw. Permanente make-up geeft u de wenkbrauwen die u altijd al wilde hebben of ooit heeft gehad. Met de 3-D hairstrokes techniek maken wij haartje voor haartje tussen uw eigen wenkbrauw voor een natuurlijk driedimensionaal resultaat. Met de Shadow techniek kleuren wij uw wenkbrauw in, ook hiermee kan uw wenkbrauw erg natuurlijk opgevuld worden. Bij beide technieken brengen we het pigment met een heel fijn, steriel naaldje in de huid.

Microblading

Microblading is dé nieuwste techniek op het gebied van semi-permanente make-up. Met microblading kunnen we de perfecte natuurlijke wenkbrauw creëren. We tekenen elk haartje individueel met een microblading-blade en kiezen de juiste kleur pigment als uw natuurlijke wenkbrauwharen, zodat u het meest natuurlijke resultaat krijgt. We kijken naar de vorm van het gezicht en volgen de eigen haargroei richting.

Nabehandelingen

Na de permanente make-up behandeling kan de huid wat gezwollen en rood zijn, ook het pigment kan donkerder zijn. Dit kan een paar dagen duren afhankelijk van de huid. Na ongeveer tien dagen treed er een verversing van de huid op waarna er korstjes kunnen afvallen met pigment. De kleur in de huid zal dan verzachten. U krijgt na de permanente make-up behandeling een nazorg formulier mee, lees deze zorgvuldig en voorkom infecties en littekens.

  • De eerste tien dagen moet de behandelde huid droog blijven voor genezing. Mocht de huid toch per ongeluk wel nat worden, dan graag de wenkbrouwen voorzichtig droog deppen met een tissue.
  • Niet pulken/krabben aan de korstjes die zijn ontstaan (dit veroorzaakt littekens!).
  • Bij ernstige jeuk kunt u de behandelde huid licht insmeren met bepanthen zalf.
  • De huid niet aanraken gedurende een week.
  • De huid niet afdekken.
  • Vermijd sporten bubbelbaden, zwembaden, sauna’s, stoombaden & water.
  • Vermijd zonlicht gedurende eerste 7-10 dagen.

Na genezing is het aan te raden de behandelde huid in te smeren met factor voor dat u uw permanente make-up blootstelt aan zonlicht.

Algemene informatie

Permanente make-up wordt gebruikt om bijvoorbeeld wenkbrauwen, ogen of lippen permanent te verfraaien. Alles wat normaal met make-up wordt toegevoegd, kan permanente make-up vervangen voor een periode van 1 tot 3 jaar. De permanente make-up behandeling bevat totaal 2 tot 3 behandelingen. Van tevoren wordt ingegaan op persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment.

Er word vaak eerst op de huid getekend. Bevalt het ‘ontwerp’ dan blijft de tekening staan en wordt het pigment nadat de huid verdoofd is met EMLA-crème* in de huid gebracht. Meestal is de permanente make-up in het begin iets donkerder dan gewenst. Een week na de pigmentatie zal het lichter worden.

Doordat de opperhuid, ook vol met pigment, dit zal afstoten. Dit kan gepaard gaan met kleine korstjes/schilfers. Na deze afstoting ziet de pigmentatie er weer iets te licht uit. Na minimaal 6 weken vindt de tweede permanente make-up behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur. De tweede permanente make-up behandeling geeft vaak het pigment indien de kleur keuze goed gekozen is, een extra boost. Hetzelfde gebeurt bij een derde permanente make-up behandeling na ongeveer weer 6 weken. Meestal is het resultaat na de derde nabehandeling goed en blijft het 1 tot 3 jaar aanwezig. Persoonlijk adviseer ik om uw permanente make-up om het jaar te laten bijwerken, zo zit de vorm er nog goed in en is een eenmalige behandeling vaak voldoende.

Indien u langer wacht, en uw permanente make-up meer zal vervagen zullen er ook weer meerdere behandelingen nodig zijn om dit weer mooi te kunnen krijgen.

Er zit minimaal 4 weken tussen elke permanente make-up behandeling omdat dan de opperhuid weer helemaal vernieuwd is, dit duurt namelijk ongeveer 28 dagen. Bij wat oudere mensen duurt dit ongeveer 5 tot 6 weken. Bij een permanente make-up nabehandeling zit daarom ook minimaal 4 weken tussen.

*EMLA-crème kunt u verkrijgen bij de apotheek op vertoon van een recept van uw huisarts. Een tube van 5 ml is voldoende voor 3 behandelingen. Een half uur voor de permanente make-up behandeling, slagroom dik, aanbrengen.

Microblading

excl. nabehandeling

€350,-

Ombre Powderbrows

Excl. touch up

€350,-

Sproetjes

Excl. touch up

€120,-

PMU Full lips

 Excl. touch up

€350,-

 

Diverse Eyeliners van af

€220,-

Touch up binnen 14 maanden

€150,-

Touch up binnen 7 weken

€50,-

meld je nu aan!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief. 

Maak eenvoudig een afspraak online