Permanente Make-Up (PMU) & Microblading Amersfoort

Wij zijn dé expert in permanente make-up. Boek nu jouw afspraak bij ons in Amersfoort!

Permanente Make-Up (PMU)

Permanente make-up (PMU) vervangt alles wat je normaal gesproken aanbrengt met make-up voor langdurige, semi permanente make-up, die ongeveer 1 tot 3 jaar blijft zitten. Denk hierbij aan wenkbrauwen, ogen, lippen en sproetjes. Je wenkbrauwen, eyeliner of lippen zijn zo altijd perfect bijgewerkt. Het scheelt je tijd en je hebt er geen omkijken meer naar. Dunne of onregelmatige wenkbrauwen kunnen dankzij permanente make-up gecorrigeerd worden tot een egale, volle en natuurlijke wenkbrauw. PMU geeft je de mooie wenkbrauwen die je altijd al wilde hebben, of ooit hebt gehad.

Microblading

Er zijn verschillende technieken om permanent make-up aan te brengen. De bekendste technieken voor wenkbrauwen zijn: powderbrows, ombré brows, combi brows en microblading. Bij The Brow Spot in Amersfoort passen we microblading niet toe. Dat komt omdat er met deze techniek minuscule sneetjes in de huid worden gemaakt. Hierdoor ontstaat er onderhuids littekenweefsel. Op littekenweefsel kunnen geen haartjes meer groeien, met een onregelmatige wenkbrauw als resultaat. Een ander nadeel is dat het kleurgebruik bij microblading kan vervagen naar blauw-paars of zelfs oranje. Niet wat je voor ogen had toen je dacht aan mooie volle wenkbrauwen. Microblading is dan ook meer een tatoeage techniek, terwijl andere vormen van permanente make-up meer een semi permanente cosmetische tatoeage is.

3D hairstrokes en shadow techniek

Bij The Brow Spot Amersfoort werken we met de 3D hairstroke techniek, wat eruitziet alsof het je eigen haartjes zijn. Met deze 3D hairstrokes techniek brengen wij heel secuur haartje voor haartje aan tussen jouw eigen wenkbrauwhaartjes. Hiermee krijg je een natuurlijk driedimensionaal resultaat. Daarnaast werken we met de shadow techniek. Hiermee wordt je wenkbrauw op een hele natuurlijke manier ingekleurd. Ook wel ombré genoemd. Dit geeft je wenkbrauwen een zachte kleur, waardoor ze prachtig opgemaakt lijken.

Bij beide technieken brengen we het pigment met een heel fijn, steriel naaldje aan in de huid. We tekenen elk haartje individueel en kiezen de juiste kleur pigment passend bij jouw natuurlijke wenkbrauwharen. Ook kijken we naar de vorm van je gezicht en volgen we jouw eigen haargroeirichting. Zo krijg je het meest mooie en natuurlijke resultaat én perfecte wenkbrauwen. 

Wil je meer weten over permanente make-up? Of een afspraak maken in onze salon in Amersfoort? Neem gerust contact op.

Veelgestelde vragen over Permanente Make-up

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Er zijn meestal drie behandelingen nodig voor het mooiste resultaat. Daarna blijft het 1 tot 3 jaar goed zitten. Bij The Brow Spot Amersfoort adviseren we om je permanente make-up om het jaar te laten bijwerken. Dan zit de vorm er nog goed in en is een eenmalige behandeling vaak voldoende. Wacht je langer met een afspraak en is je permanente make-up vervaagd? Dan zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om dit weer mooi in vorm te krijgen.

Is permanent make-up pijnlijk?

Tijdens de behandeling gebruiken we een verdovende crème, zodat het pigmenteren pijnloos is. We nemen ook altijd ruim de tijd om de verdoving in te laten werken. Wat je wel voelt zijn de trillingen van de naald, maar dat is niet pijnlijk. Een pijngrens is natuurlijk erg persoonlijk. Wat bij de een pijn doet, vindt de ander reuze meevallen. We hebben zelfs klanten die spreken over gekriebel op de huid. Tijdens de behandeling informeren we altijd hoe het voor jou voelt. Geef het ook gerust aan als er iets niet prettig aanvoelt. 

Hoe ziet een volledige behandeling eruit?

De volledige behandeling voor het aanbrengen van permanente make-up is 2 tot 3 behandelingen. Van tevoren bespreken we jouw persoonlijke wensen, zoals de vorm van je wenkbrauwen en de kleur van het pigment.

Stap 1:

Eerst wordt er op de huid getekend. Bevalt het ‘ontwerp’, dan blijft de tekening staan en wordt het pigment – nadat de huid verdoofd is met EMLA-crème* – in de huid aangebracht. Meestal is de permanente make-up in het begin iets donkerder dan gewenst. Maar maak je geen zorgen, na een week wordt de kleur lichter. Dat komt omdat de opperhuid – die ook vol pigment zit – dit zal afstoten. Dat kan gepaard gaan met kleine korstjes en schilfers.

Stap 2:

Na deze afstoting ziet de pigmentatie er juist weer iets te licht uit. Schrik niet. Na minimaal 6 weken vindt de tweede behandeling plaats. Tijdens deze behandeling kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur. Deze tweede behandeling geeft vaak het pigment – als de kleurkeuze goed is – een extra boost. Hetzelfde gebeurt bij de derde behandeling na ongeveer 6 weken.

Stap 3:

Meestal is het resultaat na de derde nabehandeling helemaal naar wens en blijft het 1 tot 3 jaar goed zitten. Bij The Brow Spot adviseren we wel om je permanente make-up om het jaar te laten bijwerken. Dan zit de vorm er nog goed in en is een eenmalige behandeling vaak voldoende. Wacht je langer en is je permanente make-up vervaagd? Dan zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om dit weer mooi in vorm te krijgen.

Goed om te weten

Er zitten minimaal 4 weken tussen elke permanente make-up behandeling, omdat de opperhuid dan weer helemaal vernieuwd is. Dit duurt gemiddeld zo’n 28 dagen. Ben je wat ouder, dan duurt dit ongeveer 5 tot 6 weken. Bij een permanente make-up nabehandeling, zit er daarom altijd minimaal 4 weken tussen.

*EMLA-crème is verkrijgbaar bij de apotheek op vertoon van een recept van je huisarts. Een tube van vijf ml is voldoende voor drie behandelingen. Breng het een half uur voor de permanente make-up behandeling royaal aan.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Na een permanente make-up behandeling kan de huid wat gezwollen en rood zijn. Ook het pigment kan donkerder zijn. Dit kan een paar dagen duren, afhankelijk van je huidtype. Na ongeveer 10 dagen treedt er  verversing van de huid op, waarna er korstjes kunnen afvallen met pigment. De kleur in de huid zal hierna wat verzachten. Je krijgt na de permanente make-up behandeling altijd een nazorg formulier mee. Lees deze zorgvuldig, zo voorkom je infecties en littekens.

Hoe verzorg ik mijn huid na de behandeling?

Let voor een optimaal resultaat op de volgende aandachtspunten: 

  • De eerste 10 dagen moet de behandelde huid droog blijven om te genezen. Wordt de huid per ongeluk toch nat? Dep je wenkbrauwen voorzichtig droog met een tissue.
  • Het is moeilijk, maar ga écht niet pulken of krabben aan de korstjes. Dit veroorzaakt littekens!
  • Bij hevige jeuk kun je de behandelde huid licht insmeren met Bepanthen zalf.
  • Raak de huid niet aan gedurende een week en dek de huid niet af.
  • Vermijd sporten, bubbelbaden, zwembaden, sauna’s en stoombaden. Liefst water in het algemeen.
  • Vermijd zonlicht in de eerste 7-10 dagen.

Na genezing raden we aan de behandelde huid in te smeren met factor 50, voordat je je nieuwe make-up blootstelt aan zonlicht.

Mag ik douchen na de behandeling?

De eerste 10 dagen moet de behandelde huid droog blijven om te genezen. Wordt de huid per ongeluk toch nat? Dep je wenkbrauwen voorzichtig droog met een tissue.

Wat doe ik bij jeuk?

Bij hevige jeuk kun je de behandelde huid licht insmeren met Bepanthen zalf.

PMU Full lips

 Excl. touch up

€550,-

Sproetjes

Excl. touch up

€160,-

Ombre Powderbrows

Excl. touch up

€550,-

Diverse Eyeliners

vanaf €250,-

Touch up binnen 7 weken

€50,-

meld je nu aan!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief. 

Maak eenvoudig een afspraak online